Forfatteren

Aase Thomassen

Baggrunden for mine bøger

Jeg blev aldrig træt af at lytte til mine bedsteforældre, når de fortalte om deres liv sammen og hver for sig.  Begge er for længst borte, men deres oplevelser lever, og med dem blev grunden lagt til min interesse for at skrive om mennesker.  Beretningen om Karen og Jens Vases liv er skildret i min første bog ”Vi klarede den Karen”.

Det giver stof til eftertanke at møde mennesker, som trods sorg og modgang har kunnet bevare et positivt sind. I respekt for personer som Norma, Krista og Vognmandens børn skrev og udgav jeg bøgerne La Norma og Stærke bånd.

Bogen Som en fugl på træk er et resultat af mødet med en mand, som fascinerede med sit mod til at turde være anderledes og til at være tro mod sig selv.

I min seneste bog om Hawai’i  har jeg haft held til at kombinere min interesse for foto, natur, rejser og møde med mennesker.

Inspirationen til at skrive en bog om Hawai’i spirede allerede på min første rejse til øgruppen i 2013. Mødet med Hawai’i var en så stærk, sanselig oplevelse, at jeg måtte tilbage og opleve det alt sammen igen og igen. Rejserne har givet et indblik øernes oprindelse og historie samt en dyb respekt for befolkningens livsstil og naturens mesterværk. De næsten terapeutisk virkende oplevelser under rejserne til Hawai’i vil for altid stå som et uudsletteligt minde i min erindring.

På vulkanen Haleakalas top