La Norma

Af Aase Thomassen

En beretning om sorg, savn og succes

La Norma er navnet på en trapez artist, som i store dele af verden har høstet succes for sit mod, sin præcision og elegante optræden. Hendes navn har været på plakaten i store dele af verden og i den Oscar-belønnede film ”The Greatest Show On Earth”, var hun stand-in for Betty Hutton.

Bag kunstnernavnet ”La Norma” er Norma Nielsen, født i 1926 i Randers. Hendes far var biografkontrollør, hvilket gav hans børn mulighed for at opleve mange af datidens film. Om søndagen sad Norma og beundrede stjernerne på filmlærredet uden mindste anelse om, at hun en dag skulle komme til at stå på en scene i Hollywood sammen med flere af dem.

14 år gammel blev hun installeret i en lejlighed på Vesterbro, og under slavelignende forhold blev hun oplært som trapez artist. Knapt 16 år gammel havde hun sin debut. Overalt oplevede hun publikums begejstring. Men bag succes’en gemt hun på en smerte, som hun ikke kunne dele med nogen.

82 år gammel fortalte hun sin beretning til Aase Thomassen, som berørt af mødet udgav bogen,
”La Norma”.  Aase Thomassens bog og foredrag om La Norma fortæller i ord og billeder den gribende beretning om en kvindes sorg, savn og succes.

Østjysk TV – 8. aug. 2014
Stig Ulrichsen byder hver uge velkommen til en ny, spændende østjyde. Denne uge er det forfatter Aase Thomassen, der gæster studiet til en snak om sit liv og sine bøger.
Se udsendelsen her: https://youtu.be/ShtC4j6j9mU

Norma Fox født Nielsen

Interview til bogen La Norma.

Norma Fox præsenteres for bogen om hendes liv.

Afterparty i Showfolks of Sarasota. Norma Fox ved premieren på den canadiske film After Circus, hvori hun medvirker.